De twee stages

Er zijn twee stages, beide stages nemen één semester in beslag:

  1. Stage basis is de stage voor minoren en de eerste stage voor master-studenten.
  2. Stage verdieping is de tweede stage, alleen voor master-studenten.

Stage basis bestaat uit twee kwartalen:

  1. Eerste kwartaal: Stage basis: kwartaal 1 (Q1)
  2. Tweede kwartaal: Stage basis: kwartaal 2 (Q20

Het doel van de Stage basis: Q1 is kennismaken met je stageschool en je vakcoach. Je gaat lessen observeren en je eerste eigen lessen of delen van lessen geven. Zo vind je uit of onderwijs iets voor jou is.

Bij Stage basis: Q2 ga je meer lessen geven en ook enkele lessenseries voorbereiden en uitvoeren. Een lessenserie bestaat uit een reeks lessen behorende bij een bepaald onderwerp, typisch een hoofdstuk uit een boek. Je stelt je eigen leerdoelen op en laat zien hoe jij je ontwikkelt als docent door bewijsmateriaal te verzamelen.

Het doel van Stage Verdieping is je verder ontwikkelen als docent in jouw vak, ook in de bovenbouw. Je doet nog meer ervaring op. Je stelt je eigen leerdoelen op en laat zien hoe jij je verder ontwikkelt als docent. Stage Verdieping is alleen voor masterstudenten.

Het is zo leuk om studenten in de praktijk bezig te zien, in plaats van zittend in de collegebanken. De transformatie van student naar docent is elke keer weer mooi om mee te maken. Ineke Henze-Rietveld, instituutsbegeleider vanuit de TU Delft.